DESRATITZACIÓ

DESRATITZACIÓ

ELS ROSEGADORS

  • Són una de les plagues més comuns que històricament han conviscut amb les persones.
  • Són els protagonistes d’innombrables pèrdues i vector de pandèmies devastadores com la Pesta Europea o Pesta Negra.
  • És l’ordre més nombrós de mamífers placentaris.
  • Amb aproximadament 2.300 espècies diferents i la majoria amb una adaptabilitat extraordinària.

SABEN NEDAR

Des que es fan adults i de forma instintiva, de la mateixa manera que els gossos. Alguns com les rates salvatges, utilitzen aquesta tècnica per aconseguir aliment i creuar rius i basses d’un costat a un altre.

SÓN AUTÈNTICS ESCAPISTES

Els ratolins poden passar a través d’un espai de 6 mm, poden saltar fins a 30 centímetres d’altura, escalar superfícies i caminar sobre un filferro fi.

SÓN MOLT INTEL·LIGENTS

Els rosegadors, malgrat la seva grandària, són animals molt intel·ligents i molt astuts, saben que fer per aconseguir aliment o simplement per quedar-se amb la seva.

A més són domesticables, s’han utilitzat en algunes guerres per detectar mines amb el seu increïble olfacte i amb el seu pes tan lleuger eviten que explotin.

LES SEVES DENTS NO PAREN DE CRÉIXER

Les dents dels rosegadors mai paren de créixer, de manera que tenen la necessitat d’estar contínuament mastegant alguna cosa més tova que les seves dents.

Els encanten els cables, se senten atrets pel corrent elèctric i la funda protectora dels cables tenen les condicions perfectes per clavar la dent. Pel que de vegades acaben electrocutades …

Les espècies que més tractem són:

RATA NEGRA
RATA GRIS
RATA DOMÈSTICA
TALPS

ELS NOSTRES TRACTAMENTS

TRAMPEIG: Sistema de control de plagues que captura d’exemplars vius a prop dels llocs de nidificació. Són trampes que combinen una substància enganxosa amb atraients alimentaris i feromones d’agregació.

És un tractament ecològic, inofensiu per a les persones i el medi ambient i no té termini de seguretat. També es fa servir com a sistema de monitoratge per a la captura genèrica i recompte d’exemplars.

Es tracta d’aparells d’atrapament de rosegadors, que combinen una substància atraient alimentària o de feromones amb un sistema anti retorn.

És un sistema completament ecològic i inofensiu per a les persones, pel que pot ser utilitzat en qualsevol tipus d’instal·lació. I no té termini de seguretat.

Es tracta de trampes pensades per eliminar rosegadors, de gran efectivitat, 100% letal. Usant atraient natural, el rosegador disposa de doble accés en forma d’escaleta, un cop dins el rosegador rep una descàrrega elèctrica i queda emmagatzemat en un dipòsit.

Ideal com a punt de control professional, per a qualsevol ambient interior de zones industrials, domèstiques, hostaleria, etc … És un tractament ecològic, de manera que és inofensiu per a les persones i no té termini de seguretat

És un sistema de desratització que es realitza disposant unes caixes o porta d’alta seguretat en el perímetre de la zona afectada identificats amb una etiqueta.

Dins d’aquests dispositius es col·loca l’esquer, que pot ser amb biocida, sense biocida o per monitorització.

FACTORS QUE AFAVOREIXEN LA SEVA APARICIÓ

Una llar o una empresa que estigui situada prop d’àrees forestals, jardins, barrancs, la presència de velles edificacions, solars buits, descampats, ruïnes o barraques estan més exposada a la presència de rosegadors ja sigui per la presència de restes orgàniques dels que alimentar-se, d’aigua, aixopluc o la facilitat per crear els seus caus.

Un clavegueram brut o en males condicions de manteniment és mes propici al fet que en el seu interior es arreceren i proliferin rates, especialment la Rata gris Rattus norvegicus ) també coneguda com a rata de claveguera.

Els punts on alguns ciutadans inconscientment deixen aliment a animals urbans com gats o coloms són llocs també propicis per a l’aparició d’aquests rosegadors tan oportunistes, atrets per la presència de les restes orgàniques que originen aquestes conductes.

La brutícia i l’acumulació d’escombraries és un factor determinant per a l’aparició de tot tipus de plagues.

Els rosegadors també se senten atrets per l’olor que desprèn les escombraries, per tant és important llençar les escombraries diàriament i tenir un bon servei de recollida d’escombraries.

La recollida selectiva de matèria orgànica en alguns municipis també afavoreix la presència de rosegadors.

Preguntes Freqüents:

Existeixen tractaments ecològics, totalment inofensius per a les persones sigui quina sigui la seva situació.

En el cas que s’hagi d’utilitzar un producte químic vostè hauria de comunicar el seu patologia o embaràs a l’tècnic que li vagi a tractar la seva plaga.

Depenent de la seva particularitat es pot realitzar un tractament amb un producte adequat perquè vostè no es vegi afectat en la seva salut.

Si els productes químics són utilitzats de manera correcta, fent ús de les indicacions especificades pel fabricant i en les fitxes i registres sanitaris del producte, l’aplicació és segura per al medi ambient i per a les persones ja que deixa una mínima residualitat.

Així i sempre s’ha de prioritzar els tractaments no químics i les mesures de contenció.

El que a priori els seus ulls no veuen, als ulls d’un tècnic qualificat i experimentat és mes probable que detecti l’origen de el problema i actuar des d’aquí.

Tot i així un tractament de manteniment preventiu pot ser una solució per a protegir la seva llar o empresa.

I tant que si.

El primer que cal tenir en compte són els factors que afavoreixen la seva aparició, en segon lloc localitzar les zones de distribució i finalment sellarles els punts d’accés.

Actuï amb celeritat des del primer moment que observi una evidència, seguiu els rastres, les acumulacions d’excrements i restes d’aliments i materials indiquen els llocs on hi ha més activitat.

Utilitzeu trampes adhesives o mecàniques.

Si vostè no pot posar fi el rosegador i vol utilitzar biocides el millor és que es posi en contacte amb un especialista. Els nostres tècnics poden ajudar-lo.

En primer lloc hauria de revisar els llocs mes inaccessibles de casa, centrant-se en sòcols i racons per veure si troba evidències.

Aquestes evidències consisteix en excrements, restes de menjar i trossets d’objectes mossegats.

També ha d’observar si en el menjar troba algun aliment mossegat especialment galetes, fruites, cereals, etc …

Des del punt de vista material, aquests poden ser des de trobar-se menjar mossegada fins a provocar un incendi perquè han mossegat un cable que ha provocat un curtcircuit.

Des del punt de vista sanitari, aquests solen ser vectors de malalties per viure en llocs poc higiènics com escombriaires i clavegueram.

Poden ser portadors de paràsits i poden transmetre malalties com el Hantavirus, Leptospirosis, Toxoplasmosi, Triquinosis, Salmonel·losis, etc …

Vostè pot tractar el problema, sempre que no utilitzi productes químics registrats exclusivament per a ús professional o per a ús per personal especialitzat.

Tot i que la majoria de les vegades acaba sortint més barat contractar un professional directament i no posar en risc innecessari la seva salut, la dels seus éssers estimats o el seu negoci.

Depèn dels valors acceptables o del llindar d’acceptació de cada cas. Que aparegui un escarabat el bany d’una casa no té perquè considerar com a plaga, però que aparegui al quiròfan d’un hospital ja és un tema més greu que requereix una actuació immediata.

Una persona es alarmarà moltíssim si veu una bestiola en el seu llit i altres en canvi poden alba amb el cos vermell de picades i no immutar-se.

Tant en uns casos com en altres sempre hem d’actuar a l’observar el primer senyal. El més encertat és qualsevol cas posar-se en contacte amb un professional.

Tots els productes que utilitzen les empreses de control de plagues estan aprovats i registrats pel Ministeri de Sanitat. Hi ha diverses opcions de tractaments, des del mes agressiu a l’totalment inofensiu.

Dins d’aquesta gamma sempre es poden trobar l’opció més adequada per a vostè. Tot i això, no convé que mascotes o nens merodeen pel lloc on s’està fent el tractament.

Contacta amb Nosaltres

Ja sigui per un simple dubte o un pla integral de control, estem aquí per servir-lo

Contactar
Contactar