ÀCARS

ÀCARS

Dermatophagoides

Ordre: Astigmata
Família: Pyroglyphidae

MORFOLOGIA
  • Els àcars són artròpodes molt petits (0,1-0,5 mm), que pertanyen a la classe Arachnida, com les paparres o les aranyes, ordre astígmata, amb 4 parells de potes, sense antenes i amb el cefalotòrax i l’abdomen fusionats.
CICLE BIOLÒGIC
  • Els àcars ponen ous dels que eclosionen les larves hexàpodes que passaran per dues fases nimfals, octòpodes. Les deposicions dels àcars, juntament amb els àcars morts i les restes de les mudes (exuvies) són la principal font d’al·lergens responsables de l’afectació respiratòria.
  • La multiplicació i augment dels àcars és afavorida pel manteniment d’un microclima càlid i humit (temperatura òptima de 25-30 ºC i humitat ambiental d’un 50-75%, variable segons l’espècie de Dermatophagoides).
ALIMENTACIÓ
  • S’alimenten de la queratina de les escates dèrmiques que es desprenen diàriament de la pell humana (fins i tot cinc o mes grams per setmana) i que s’acumulen en la pols domèstica on els àcars es multipliquen i fan les seves mudes.
  • Les habitacions més afectades són els dormitoris ja que els àcars es troben mes abundantment en els matalassos i coixineres.
Tornar a l’Identificador de plagues

Contacta amb Nosaltres

Ja sigui per un simple dubte o un pla integral de control, estem aquí per servir-lo

Contactar
Contactar