ARNES

ARNES

Tinea pellionella

Ordre: Lepidoptera
Família: Tineidae

  • Les arnes són insectes de l’ordre dels Lepidòpters, és a dir, són papallones. Hi ha molts tipus d’arnes, la majoria són papallones nocturnes que no generen cap tipus de problema a les persones. No obstant això, hi ha unes poques espècies que es comporten com plagues quan s’introdueixen a les cases.
  • Les arnes de la roba, a l’contrari que la majoria d’arnes, no se senten atretes per la llum, sinó que busquen llocs foscos on amagar-se. La presència d’arnes adultes a l’interior dels armaris o calaixos on es guarda la roba és un signe segur d’infecció. A més, aquestes arnes es caracteritzen perquè volen molt poc, alguns individus mai volen, sinó que es desplacen a salts o corrent. A més, la roba presentarà símptomes de danys, amb solcs a la superfície, o en infestacions forts, amb forats visibles.
  • En el cas de les arnes de la fruita seca, els aliments que les erugues estiguin atacant presentessin manats de tela al seu interior, i quan aquestes arribin mides grans, es podran veure fàcilment dins dels elements que conté l’aliment. Els adults solen sortir volant en ziga-zaga dels armaris o calaixos on s’emmagatzema l’aliment. A més, quan les erugues estan a punt de pupar, es mouen distàncies considerables per fer la pupa. En cuines, per exemple, se les sol veure circulant per les parets o els sostres.
  • Tant les arnes de la roba com les arnes de la fruita seca tenen una gran capacitat reproductiva. Les femelles poden posar ous al poc temps de ser fecundades. Les arnes de la roba posen uns 30-200 ous que s’adhereixen a superfícies mitjançant una espècie de gelatina enganxosa.
Tornar a l’Identificador de plagues

Contacta amb Nosaltres

Ja sigui per un simple dubte o un pla integral de control, estem aquí per servir-lo

Contactar
Contactar