MOSQUIT

MOSQUIT

Culicidae

Ordre: Culicoidea

  • Durant la picada, els mosquits poden transmetre una gran varietat de malalties als seus hostes, des de virus a paràsits. D’entre totes les malalties transmeses per la picada de mosquits, la malària és la que provoca major nombre de morts a nivell mundial cada any.
  • Les fases juvenils (ou, larva i pupa) són aquàtiques. Això implica que aquests insectes estiguin sempre vinculats a l’aigua, ja sigui salobre o dolç.
  • Les larves, tot i ser aquàtiques, respiren aire atmosfèric accedint a la superfície de l’aigua. S’alimenten d’algues, microorganismes aquàtics i detritus suspesos en la columna d’aigua. L’estadi larvari té una durada variable que depèn tant de la qualitat i quantitat d’aliment ingerit per les larves com de la temperatura. En condicions òptimes triguen uns 7-10 dies a pupar. Després de mudar 3 vegades, les larves es converteixen en pupes.
  • Les pupes no s’alimenten, i es converteixen en mosquits adults en 2-3 dies o una setmana, depenent de la temperatura. Els mosquits adults s’alimenten de líquids ensucrats com nèctar, sucs de fruites o melassa.
  • Només les femelles fecundades s’alimenten de la sang de vertebrats. Aquestes necessiten les proteïnes que conté la sang d’aquests hostes per poder desenvolupar els seus ous
Tornar a l’Identificador de plagues

Contacta amb Nosaltres

Ja sigui per un simple dubte o un pla integral de control, estem aquí per servir-lo

Contactar
Contactar